Τα καλύτερα και τα χειρότερα web design trends του 2017

Τα design trends πηγαινοέρχονται αλλά κάθε έτος καθορίζονται νέα trends. Πριν μερικά χρόνια ήταν το  parallax scroll. Πριν από αυτό στα trends είχαν μπει τα sliders τα οποία τα έβρισκες σε κάθε ιστοσελίδα ανεξαρτήτως εάν βοηθούσαν ή όχι την επιχείριση να επικοινωνήσει αυτό που ήθελε.

Το 2017 είδαμε μερικά νέα trends να καθιερώνονται μαζί με κάποια αλλά από το προηγούμενο έτος. Το infinite-scroll είναι ακόμη δημοφιλής για ιστοσελίδες με πάρα πολύ περιεχόμενο. Το grid layout συνεχίζει ακάθεκτο και υπερισχύει του list layout.  Μερικά design trends είναι πιο ωραία από αλλά. Με σιγουριά μπορώ να πω πως μερικά από τα trends δεν θα μας λείψουν καθόλου εάν σταματήσουν να χρησιμοποιούνται σύντομα. Πιο κάτω παραθέτω μια μικρή λίστα από τα καλύτερα και τα χειρότερα web design trends που είδαμε μέχρι τώρα το 2017.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Desktop Hamburgers

Η χρήση των hamburger menus, το γνωστό εικονίδιο με τις τρεις γραμμούλες, στα κινητά τηλεφώνα όπου ο χώρος είναι περιορισμένος είναι απόλυτα λογική. Δεν ισχύει το ίδιο σε desktop και γενικά μεγάλες οθόνες κάτι το οποίο καθιστά την χρήση του hamburger menu σε οθόνες μεγάλων διαστάσεων εντελώς αχρείαστη. Σκοπός του menu είναι η εύκολη πλοήγηση της ιστοσελίδας σας. Η χρήση του hamburger menu δεν βοηθάει στην επίτευξή αυτού του σκοπού.

Ο υπέρμετρος μινιμαλισμός

Ο μινιμαλισμός βρίσκεται ανάμεσα στα trends εδώ και λίγα χρόνια.  Έκτος από την επιρροή του μινιμαλισμού στο σχεδιασμό ιστοσελίδων έχουμε δει και την επίδραση του στο ρουχισμό και τη διακόσμηση χώρου.  Η χρήση του μινιμαλισμού όπου αυτή κρίνεται αναγκαία δεν είναι κακή.  Όταν όμως πολλά brands για χάρη του trend μετατρέπουν την ιστοσελίδα τους σε μινιμαλιστική τότε γίνεται περισσότερη ζημία παρά καλό.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Cinemagraphs

Τα μάτια μας αντιδρούν φυσιολογικά στη κίνηση γύρω μας. Προσθέτοντας αρκετή κίνηση όμως στην ιστοσελίδα σας μπορεί να αποφέρει ένα χαοτικό αποτέλεσμα.   Τα cinemagraphs και τα μικρά επαναλαμβανόμενα videos  αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για να παρακινήσετε το ενδιαφέρον του χρήστη. Εκτός από το ενδιαφέρον του χρήστη, με τη χρήση των cinemagraphs και των μικρών επαναλαμβανόμενων μπορείτε να μεταδώσετε ένα σημαντικό μήνυμα π.χ. πως οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το προϊόν, πως να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία σας κτλ.  Δείχνοντας στους χρήστες σας πως το προϊόν ή η υπηρεσία σας λειτουργεί, τους κάνετε να συνειδητοποιήσουν ότι θα τους βοηθήσει στη ζωή τους. Έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες να τους μετατρέψετε από απλούς χρήστες σε πελάτες.

Έντονο typography

Το έντονο typography έχει ταράξει τα νερά για τα καλά. Μπορούμε να το βρούμε παντού. Σε φανέλες, διακοσμήσεις για το σπίτι, βιβλία και ιστοσελίδες.  Με την χρήση του έντονου typography μπορείτε να περάσετε το μήνυμα σας εύκολα. Ένα έντονο typography συνδυασμένο με μια εικόνα abstract ή με ένα απλό χρώμα σαν φόντο, όπως στην πιο πάνω εικόνα, είναι σίγουρο πως θα τραβήξει το μάτι του χρήστη.

Τα trends, πηγαινοέρχονται κάθε χρόνο. Κάποια από αυτά αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου και καθιερώνονται. Άλλα μας κάνουν να βλέπουμε πίσω στο χρόνο και να διερωτόμαστε γιατί και πως τα ακολουθήσαμε.

[contact-form-7 404 "Not Found"]