7+1 λόγοι για τους οποίους η επιχείρηση σας χρειάζεται τη δική της ιστοσελίδα

Medium

Κάθε επιχείρηση οφείλει να έχει μια ουσιαστική παρουσία στο διαδίκτυο έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής. Τα οφέλη τα οποία θα αποκόμισει η επιχείρηση σας από τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι πάρα πολλά. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το γεγονός ότι η ιστοσελίδα σας είναι πάντα διαθέσιμά για το καταναλωτικό κοινό.

Πάμε να δούμε όλους τους λόγους για τους οποίους η επιχείρηση σας χρειάζεται τη δικιά της διαδικτυακή παρουσία.

1. Οι καταναλωτές  αναμένουν αυτή την παρουσία

Αυτός ο λόγος και μόνο είναι αρκετός για να σας πείσει ότι η επιχείρηση σας χρειάζεται τη δική της διαδικτυακή παρουσία. Έξι στους δέκα καταναλωτές αναμένουν ότι οι επιχειρήσεις θα παρέχουν στοιχεία, τα οποία θα βοηθούν το καταναλωτικό κοινό, μέσω της ιστοσελίδας τους. Περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές ψάχνουν απευθείας στην ιστοσελίδα μιας επιχείρησης για περισσότερες πληροφορίες για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία η οποία τους ενδιαφέρει.

Ζούμε στην εποχή όπου τα πάντα βρίσκονται στο διαδίκτυο και οι καταναλωτές είναι ανυπόμονοι. Αν η επιχείρηση σας δεν διαθέτει μια ιστοσελίδα τότε οι καταναλωτές θα αρχίσουν να ψάχνουν αλλού.

2. Κοινωνική αποδοχή

Εννέα στους δέκα καταναλωτές επηρεάζονται από διαδικτυακές κριτικές άλλων καταναλωτών. Ακόμη και εσείς θα βρεθήκατε στη θέση τους στην προσπάθεια σας να αγοράσετε κάτι από το διαδίκτυο.

Γιατί λοιπόν να αφήσετε την τύχη της επιχείρησης σας σε τρίτους; Οι κριτικές μέσα στο Facebook μπορούν να απογειώσουν αλλά και να βλάψουν την εικόνα της επιχείρησης σας. Στην ιστοσελίδα της επιχείρησης σας μπορείτε να συμπεριλάβετε κριτικές και υλικό από πραγματικούς πελάτες σας, στοιχεία τα οποία θα εντυπωσιάσουν τους πιθανούς καταναλωτές.

3. Εσείς ελέγχετε το περιεχόμενο

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, ως ιδιοκτήτες  δεν μπορείτε να ελέγξετε τι λένε άλλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε όμως να επηρεάσετε το καταναλωτικό κοινό λέγοντας τη δικιά σας ιστορία μέσω της ιστοσελίδας της επιχείρησής σας.

Το blog σας θα σας βοηθήσει σαν επιχειρηματίες να περάσετε το δικό σας μήνυμα και ύφος στο καταναλωτικό κοινό το οποίο στοχεύετε ως πελατεία σας.

4. Φθηνότερη διαφήμιση

Το πραγματικό κόστος μιας ιστοσελίδας βρίσκεται στο σχεδιασμό και τη δημιουργία της. Ένα κόστος το οποίο μηδενίζεται με το πέρασμα του χρόνου καθώς η ιστοσελίδα σας λειτουργεί καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο ως ένα διαφημιστικό, το οποίο μπορείτε να ανανεώνεται οποιαδήποτε στιγμή.

5. Οι ανταγωνιστές σας έχουν ιστοσελίδα

Αφού οι καταναλωτές μάθουν για ένα προϊόν ή υπηρεσία θα προχωρήσουν σε ερεύνα για αυτό.  Μια ερεύνα η οποία συνήθως γίνεται διαδικτυακά, βλέποντας εκπαιδευτικά άρθρα και κριτικές από άλλους πελάτες.

Έτσι λοιπόν εάν δεν είσαστε ανταγωνιστικοί με τον ανταγωνισμό σας, δίνεται τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν από αλλού,

6. Διαθέσιμοι 24/7

Κανένας δεν θέλει να εργάζεται στις τρεις τα ξημερώματα αλλά κάποιοι καταναλωτές ψωνίζουν τότε. Έχοντας μια ιστοσελίδα μπορείτε να πωλείται προϊόντα ή υπηρεσίες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Μια ιστοσελίδα σε συνδυασμό με τη σωστή προωθητική ενέργεια μπορεί να αποφέρει στην επιχείρηση σας σημαντική αύξηση στις πωλήσεις, ειδικότερα σε περιοχές στις οποίες δεν έχετε μια φυσική παρουσία.

7. Θα βρίσκεστε στα αποτελέσματα μιας ερευνάς στο Google

Όπως έχω προαναφέρει στο σημείο 5, οι καταναλωτές ερευνούν πριν προχωρήσουν σε μια αγορά. Αυτό σημαίνει ότι επισκέπτονται την μηχανή αναζήτησης της Google και ψάχνουν με την χρήση συγκεκριμένων λέξεων ή φράσεων όπως για παράδειγμα “Δερμάτινα παπούτσια”.

Αν η επιχείριση σας δεν έχει την δικιά της ιστοσελίδα τότε οι πιθανότητες να εμφανιστείτε στα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι μηδενικές.

8. Περιεχόμενο το οποίο θα βοηθήσει τους εργαζόμενους σας

Εκτός από τους καταναλωτές μια ιστοσελίδα μπορεί να βοηθήσει και τους εργαζόμενους σας.

Δημιουργώντας μια σελίδα η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο στους εργαζόμενους σας μέσω ενός συνδέσμου μπορείτε να βοηθήσετε την ομάδα σας να εξελιχθεί. Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας μπορεί να είναι ενημερωτικά άρθρα για νέα προϊόντα ή εκπαιδευτικά βίντεο.