Μάθετε γιατί το τοπικό Search Engine Optimisation είναι σημαντικό για την επιχείρηση σας

local seo

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash
Ως επιχειρηματίες βρίσκεστε πάντα σε επιφυλακή για νέους πελάτες με σκοπό να αναπτύξετε και να αυξήσετε τα κέρδη σας. Επίσης, θέλετε να εξυπηρετείται κάθε πελάτη ξεχωριστά, διασφαλίζοντας ότι είναι ευχαριστημένος με την επιχείρηση σας. Μπορεί να έχετε ήδη μερικούς πελάτες με τους οποίους διατηρείτε μια καλή σχέση, ωστόσο για αναπτυχθεί η επιχείρηση σας περαιτέρω, θα πρέπει να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και αυτό είναι το σημείο όπου το τοπικό SEO έρχεται να μπει στο παιχνίδι.

Το τοπικό SEO επιτρέπει στις τοπικές επιχειρήσεις να προωθούν τις υπηρεσίες τους στους πελάτες που αναζητούν τέτοιες υπηρεσίες. Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google και επιχειρηματικούς καταλόγους όπως το Foursquare κλπ. επιτρέπουν στους υποψήφιους πελάτες να σας βρουν εύκολα. Οι πελάτες μπορούν να δουν γρήγορα το όνομα, τις υπηρεσίες, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και την ιστοσελίδα σας και να έρχονται σε επαφή μαζί σας μέσω τηλεφώνου, email ακόμη και με μια επιτόπου επίσκεψη στην επιχείρηση σας.

Δείτε πιο κάτω τους 5 βασικούς λόγους για τους οποίους η επιχείρηση σας χρειάζεται τοπικό SEO

1. Οι περισσότεροι πελάτες επισκέπτονται το διαδίκτυο για να βρουν μια τοπική επιχείρηση

Ένα μεγάλο ποσοστό των ντόπιων πελατών ή και τουριστών οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή σας επισκέπτονται το διαδίκτυο με σκοπό να βρουν μια επιχείρηση η οποία παρέχει μια συγκεκριμένη υπηρεσία για την οποία ενδιαφέρονται άμεσα.

2. Η χρήση του κινητού για περιήγηση στο διαδίκτυο αυξάνετε συνεχώς

Σχεδόν το 80% από τις τοπικές αναζητήσεις οι οποίες γίνονται μέσω κινητού τηλεφώνου οδηγούν σε αγορές. Το τοπικό SEO καλύπτει τις αναζητήσεις είτε με την χρήση του κινητού είτε με τη χρήση υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χάσετε στην προσέλκυση νέων πελατών. Εάν η ιστοσελίδα σας δεν είναι φιλική προς το κινητό τότε θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα σε αναβάθμιση καθώς η μηχανή αναζήτησης της Google λαμβάνει υπόψη της αυτή την παράμετρο.

3. Υψηλά ποσοστά μετατροπής μιας επικοινωνίας σε πώληση

Το μάρκετινγκ σε επιχειρηματικούς καταλόγους της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση σας έχει γενικά πολύ υψηλότερο ρυθμό μετατροπής από τις παραδοσιακές μεθόδους διαφήμισης. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανότερο να μετατρέψετε την οποιαδήποτε επικοινωνία η οποία προέρχεται από το τοπικό SEO σε νέο πελάτη.

4. Εξαιρετικό Return on Investment

Η καλύτερη μέτρηση της οποιασδήποτε προωθητικής ενέργειας είναι το Return on Investment. Σε σύγκριση με την παραδοσιακή διαφήμιση, π.χ. leaflets, εφημερίδες, flyers κλπ. το τοπικό SEO δεν πάει χαμένο. Είναι πάντοτε διαθέσιμο και θα σας βρουν οι πελάτες όταν χρειάζονται τις υπηρεσίες σας και όχι όταν δεν τις χρειάζονται. Δεν διαφωνώ ότι υπάρχει ένα κόστος για την σωστή ρύθμιση του τοπικού SEO αλλά είναι εξαιρετικά οικονομικό και αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα σε σύγκριση με το παραδοσιακό μάρκετινγκ.

5. Προσθέστε την ιστοσελίδα σας σε επαγγελματικούς καταλόγους

Ο καλύτερος επιχειρηματικός κατάλογος είναι το Google Business. Το Google Business είναι εντελώς δωρεάν και μπορείτε να βάλετε φωτογραφίες από την επιχείρηση σας, στοιχεία επικοινωνίας, τοποθεσία κτλ. Εκτός από την υπηρεσίας της Google υπάρχουν εκατοντάδες δωρεάν επαγγελματικοί κατάλογοι.

6. Αγοράζουν από τις επιχειρήσεις που εμπιστεύονται

Οι πελάτες πάντοτε αναζητούν κριτικές οι οποίες καθορίζουν την ποιότητα μιας επιχείρησης. Εκτός από αυτό, η θετική και γνήσια κριτική στη Google συμβάλει στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας όσο αφορά τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Google. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να εξυπηρετείτε τους πελάτες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να τους ζητήσετε να αφήσουν μια κριτική για την εμπειρία τους μαζί σας.

Το συμπέρασμα το οποίο βγαίνει από τους πιο πάνω λόγους είναι ότι το τοπικό SEO θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το πελατολόγιο και κατ’ επέκταση τις πωλήσεις σας.