Πως να ξεπεράσετε μεγάλα brands στις αναζητήσεις στη Google

outrank big brands on google

Photo by Edho Pratama on Unsplash
Το Search Engine Optimisation (SEO) είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας. Σε σύγκριση με πολλές άλλες μορφές πληρωμένης και παραδοσιακής διαφήμισης, μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι πολύ πιο αποδοτικό.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο το οποίο πρέπει να ξεπεραστεί στο SEO είναι ο ανταγωνισμός. Τα μεγάλα brands θα έχουν ήδη ισχυρή παρουσία στο Google. Επίσης, θα έχουν ένα τεράστιο προϋπολογισμό για το Digital Marketing και στις περισσότερες περιπτώσεις θα έχουν τη δική τους ομάδα Digital Marketing αφοσιωμένη στην ενίσχυση και διατήρηση της κατάταξης στην οποία βρίσκονται στα αποτελέσματα αναζήτησης στη Google.

Το πιο πάνω γεγονός δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικό για εσάς αλλά ούτε να προκαλεί ανησυχία! Ακόμη και με ένα περιορισμένο προϋπολογισμό marketing, υπάρχουν τρόποι για να επικρατήσει η επιχείρησή σας έναντι των μεγάλων ανταγωνιστικών brands.

Πιο κάτω παραθέτω τις κορυφαίες στρατηγικές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί στο τέρας της μηχανής αναζήτησης το οποίο ακούει στο όνομα Google.

1. Στόχευση εξειδικευμένων λέξεων-κλειδιών

Τα μεγάλα brands πιθανότατα θα έχουν ήδη την πρώτη θέση στις περισσότερες περιπτώσεις για τις κύριες λέξεις-κλειδιά στον επιχειρηματικό σας τομέα. Ως εκ τούτου, η στόχευση πιο εξειδικευμένων λέξεων-κλειδιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους νικήσετε. Εστιάστε σε λέξεις-κλειδιά οι οποίες αφορούν συγκεκριμένο κοινό το οποίος τα μεγάλα brands  δεν στοχεύουν προς το παρόν.

2. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε φράσεις-κλειδιά

Μια τέλεια στρατηγική είναι να αφοσιωθείτε περισσότερο προς φράσεις-κλειδιά οι οποίες είναι περισσότερο αποδοτικές. Ας δούμε ένα παράδειγμα για να κατανοήσετε καλύτερα τι εννοώ. Ένα ιταλικό εστιατόριο στο Παραλίμνι δεν πρέπει να θέσει ως λέξεις-κλειδιά την φράση “Ιταλικό εστιατόριο” αντ’ αυτού μια φράση όπως “Ιταλικό εστιατόριο στο Παραλίμνι” θα είναι πιο εύκολο να βρεθεί στις πρώτες θέσεις μιας τέτοιας αναζήτησης.

3. Επικεντρωθείτε στην περιοχή σας

Η Google χρησιμοποιεί διαφορετικό αλγόριθμο για τα αποτελέσματα αναζήτησης σε όλη τη Κύπρο και διαφορετικό αλγόριθμο για τα αποτελέσματα αναζήτησης σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Όταν πραγματοποιείτε μια αναζήτηση σε μια συγκεκριμένη περιοχή, εμφανίζονται τα 3 καλύτερα αποτελέσματα (κάτω από τις πληρωμένες διαφημίσεις) τα οποία ομαδοποιούνται μαζί με ένα χάρτη πάνω από αυτά. Κάθε ένα από αυτά τα αποτελέσματα περιέχει το όνομα της εταιρείας, τη διεύθυνση, τη θέση στο χάρτη, την απόσταση από την τοποθεσία του χρήστη, τον αριθμό τηλεφώνου και ένα σύνδεσμο ο οποίος οδηγεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Όταν επικεντρωθείτε γύρω από την περιοχή σας μπορείτε να στοχεύσετε περισσότερες φράσεις-κλειδιά και να ξεπεράσετε τους μεγάλους ανταγωνιστές.

4. Επισημάνετε τα καλύτερα στοιχεία του brand σας

Βεβαιωθείτε ότι παρουσιάζετε αυτό που κάνει την εταιρεία σας μοναδική μέσα από την ιστοσελίδα σας και το περιεχόμενο το οποίο δημοσιεύετε μέσω των κοινωνικών δικτύων σας και γενικότερα στο διαδίκτυο . Για παράδειγμα, μια μικρότερη επιχείρηση μπορεί να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι ενός μεγάλου brand προσφέροντας μια πιο εξατομικευμένη υπηρεσία με συχνή επικοινωνία με τον πελάτη και άμεση υποστήριξη. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το SEO εξασφαλίζοντας ότι οι φράσεις-κλειδιά σας αντανακλούν τα καλύτερα στοιχεία του brand σας και στο περιεχόμενο το οποίο ανεβάζετε.

5. Το περιεχόμενο είναι κρίσιμο

Το περιεχόμενο είναι το κλειδί όταν πρόκειται για SEO. Η Google αναγνωρίζει ένα μοναδικό και καλογραμμένο περιεχόμενο και αυτό αποτελεί ένας σημαντικός παράγοντας όσον αφορά το πόσο καλά βαθμολογείται η ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη των Social Media για να προωθήσετε τα άρθρα τα οποία υπάρχουν στο blog σας αλλά και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας τα οποία μπορούν να περιέχουν στοχευμένες φράσεις-κλειδιά.

Αυτά είναι τα πέντε στοιχεία τα οποία θα σας βοηθήσουν να νικήσετε τα μεγάλα brands στην κούρσα για την κατάκτηση των πρώτων θέσεων στις αναζητήσεις στην Google.